Dég - Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. | NÖF

Dég, Festetics-kastély

A kastély parkja az épület felújítása alatt is zavartalanul látogatható. Hazánk egyik legkorábbi, impozáns klasszicista kastélyát Pollack Mihály tervezte. Az épülethez tartozó lenyűgöző szépségű park hazánk legnagyobb angolkertje. Három vízfolyás felduzzasztásával mintegy 2 km hosszúságban alakították ki területén az úgynevezett szerpentin-tavat. A tórendszer központi szigetén áll a park egyik jellegzetessége, a vörös téglás Hollandi-ház, amely a kastélypark leghosszabb hídján át megközelíthető. A dégi Festetics-kastély parkjában többórás sétára is indulhat a látogató.

 

KAPCSOLAT

Cím: 8135 Dég, Hunyadi út 11.

 

Nyitva tartás

Magyarország legnagyobb angolparkja, a Szerpetin-tórendszer, a sírdomb körüli tó, valamint a tavakon átvezető gyalogoshidak a felújítás ideje alatt is zavartalanul látogathatóak. 

 

A dégi kastélypark  egységesen 500 Ft/fő áron látogatható, keddtől vasárnapig 10-16 óráig. 

 

 

A látogatás 6 éves kor alatt ingyenes. 

 

 A kastélypark nem muzeális kiállítóhely, a kormányrendelet által elrendelt kedvezmények a park területén nem érvényesek.  

 

A kastély épülete a felújítási munkálatok miatt jelenleg nem látogatható. 

 

 

 

Kajla kedvezmény!

Itt kaphatsz pecsétet, ha felmutatod kajla útleveled! Részletes információk: www.kajla.hu weboldalon!

 

történet

A dégi Festetics-kastély hazánk jelentős klasszicista együttese, egyben egyik legkorábbi klasszicista kastélyunk. Portikuszos középrésze nagyon hasonló a budapesti Nemzeti Múzeuméhoz. A hasonlóság persze nem véletlen, hiszen mindkettőt – és a kastélyhoz tartozó narancsházat is – Pollack Mihály tervezte.
A kastély előtt terül el Magyarország egyik legnagyobb angolparkja, amely akkora, mint a Central Park. A parkban ősfák és növényritkaságok láthatók. A kastély és a festői angolpark népszerű filmforgatási helyszín. Itt forgatták többek között a Kincsem című magyar kalandfilm több jelentét is.