Hollókő - Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. | NÖF

HOLLÓKŐ VENDÉGHÁZ

Érezze magát otthon Hollókőn, a világörökségi falu egyik autentikus parasztházában! Élvezze a falusi élet hamisítatlan békéjét, kapcsolódjon ki a hagyományőrző tevékenységek megismerésével!

 

 Töltsön el néhány nyugalmas napot hollókői vendégházunkban, amely két épületrészből áll, egy kétszobás helyiség külön-külön fürdőszobával és egy nappalis konyhás helyiség, amelynek emeletén szintén két külön fürdőszobás szoba várja a pihenni vágyókat. Családok, baráti társaságok számára 14 főig ideális szálláshely.

 

Ajánlatkérését a következő telefonszámon várjuk: +36 30 / 608 3307

helyszínlEírás

Az UNESCO Világörökségi Listáján szereplő néprajzi faluban autentikus szállás várja a kikapcsolódni és kulturális feltöltődésre vágyó látogatót kevesebb mint másfél órányira Budapesttől. A tudatosan megőrzött történelmi településszerkezet, a hagyományos palóc építészeti formavilág és anyaghasználat harmonikus egységet alkot a természeti környezettel Hollókőn. A 145 hektárnyi világörökségi terület magába foglalja a falu fölé magasodó középkori várromot is. A vendégház úgy őrzi hagyományait és méltóságát, hogy közben nem „olyan, mintha” eredetileg itt állt volna, hanem valóban egy, a falu egységesen megépített házai közül.

A település központja a fatornyos, zsindelytetős katolikus templom, a falu emblematikus épülete, a dombon magasodó várral együtt. Körülötte sorakoznak a palóc parasztházak, melyekben a látogató kipróbálhatja a fazekasságot, vagy akár a szövés mesterségét. Hollókőn eltölteni néhány napot nem egyszerű pihenés, hanem életforma. Nem csoda, hogy az itt élő idősek és fiatalok ragaszkodnak ehhez a békéhez.

Szállásdíj

Felnőtt: 3000 Ft/fő/éj + IFA

Gyermek: 1500 Ft/fő/éj

IFA (idegenforgalmi adó): 400 Ft/fő/éj

Ellátás: önellátó

Kapcsolat

Cím: 3176 Hollókő, Kossuth utca 117.
Kontakt: Szabó Vilmosné
Telefon: +36/30-608-3307

nyitva tartás

A vendégház egész évben nyitva áll, a szobák fűthetőek.

A vendégház megközelítése

A palócföld legszebb fekvésű faluja Hollókő, Budapesttől 100 km-re, Nógrád megyében helyezkedik el. Az egyetlen olyan magyar falu, amely az UNESCO világörökség listáján szerepel.


Megközelíthető az M3 autópályán Budapestről Salgótarjánig, majd a 21 úton, 1 óra 12 perc alatt.

Látnivalók a környéken
  • Szécsény – Forgách-Lipthay-kastély
  • Szécsény – Benczúrfalva – Benczúr-kúria
  • Cserhát Natúrpark
  • Ipolytarnóc
  • Szentkút – Nemzeti kegyhely
történet

Úgy őrzi hagyományait és méltóságát, hogy közben nem „olyan, mintha”, hanem „az”. A település szívében áll a fatornyos, zsindelytetős katolikus templom, amely a falu emblematikus épülete, a dombon magasodó Várral együtt. Körülötte palóc parasztházak, melyekben kipróbálhatjuk a fazekasságot, vagy a szövést, de akad olyan is, amelyikben megszállhatunk. Hollókőn eltölteni néhány napot nem egyszerű pihenés, hanem életforma. Nem is csoda, hogy az itt élők, idősek és fiatalok is ragaszkodnak ehhez a békéhez.

 

A tudatosan megőrzött történelmi településszerkezet, a hagyományos palóc építészeti formavilág és anyaghasználat harmonikus egységet alkot a természeti környezettel. A 145 hektárnyi világörökségi terület magába foglalja a falu fölé magasodó középkori várromot is.