rendezvény - Esterházy-kastély - Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. | NÖF

Esterházy-kastély

Tata

H-2890 Tata, Hősök tere 9/A.

A 2020 decemberében átadásra kerülő, tatai Öreg-tó partján, vár szomszédságában álló, késő barokk Esterházy-kastély kitűnően alkalmas előadások, céges rendezvények, kamarazenei koncertek, családi események, esküvői szertartások, exkluzív rendezvények megszervezésére. Tökéletes helyszíne lehet filmforgatásoknak és különböző témájú fotózásoknak is.
Technikai felszereltség: projektor, vetítővászon és hangosítás.

ELHELYEZKEDÉSE

Az Esterházy-kastély Tatán, a vár mellett, az Öreg-tó partján található. Komárom-Esztergom megyében, Budapesttől 70 km-re helyezkedik el, az M1-es autópályán egy órán belül elérhető. Győrtől 50, Komáromtól 25 km-re található. A parkolás az utcán lehetséges. 

 

RÖVID BEMUTATÁS

A tatai Öreg-tó partján, a tatai vár szomszédságában álló, késő barokk Esterházy-kastély 1763-1765 között épült Fellner Jakab tervei alapján. A két saroktornyos nagy kastélyhoz földszintes mellékszárnyakkal kapcsolódik a kis kastély, egy
trapéz alakú belső udvart körbe zárva. A nagy kastély földszintjén és emeletén reprezentatív teremsorok találhatók. A földszinten volt az ebédlő, a díszterem és a grófi lakosztály. Az emeleten kapott helyet a könyvtár, valamint a grófné és a vendégek lakosztálya. A felső szint díszes terme a festett faburkolatú nagyebédlő, amelyet valószínűleg az 1897-es császári és királyi látogatásra alakítottak ki. A kastély 1944-ig az Esterházy családé volt, az államosítás után ideggyógyintézet működött benne. A kórház kiköltözése után évekig állt elhagyatottan. Rekonstrukciója a legutóbbi években a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében valósult meg.

Az épületet 1770-től többször átépítették, korszerűsítették. Kiemelkedő esemény volt 1809-ben I. Ferenc király és Mária Ludovika királyné 3 hónapos itt tartózkodása a Napóleon elleni vesztes csatákat követően. Szintén nagy eseménynek számított 1897-ben az Osztrák-Magyar Monarchia és a Német Császárság által tartott hadgyakorlat, melynek során a kastély vendége volt I. Ferenc József és II. Vilmos császár. Az ő részükre kialakított tereket a főépület máig őrzi.

Rendezvényhelyszínünk az ön rendelkezésére áll az alábbiakban:

konferenciák, előadások, céges rendezvények, kamarazenei koncertek, családi rendezvények, közösségi rendezvények, esküvői fotózás, esküvői szertartás (a kastély kápolnája 5-6 fő befogadására alkalmas), videoklip forgatás,filmforgatás, szabadtéri rendezvényhelyszín

rendezveny@nofnkft.hu

Telefonszám: +36 70 527 3028

Termek befogadóképessége

/fő - különböző elrendezés esetén

 

A termek neve és mérete (m2)

Befogadóképesség

Állófogadás

Széksoros

U alakú

Körasztalos

Belső udvar

1200

400

150

100

Hátsó park

9000

1500

VIP Zöld szalon

70

50

50

20

60

Rendezvény terem

70

50

70

20

50

Rendezvény tér, kávézó

70

50

Privát tárgyaló termek (2 db)

30

10

Maximális rendezvénykapacitás:

 

400 fő

LEGKÖZELEBBI REPÜLŐTÉR

Budapest, Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér (90 km)

 

ÉPÍTÉSZETI PARAMÉTEREK

A kastélyegyüttes hasznos alapterülete 1188 m2, a belső udvar 1200m2.
Közmű/infrastruktúra: elektromos áram, internet, telefonvonal, mobil hálózati lefedettség.