Füzérradvány - Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. | NÖF

Füzérradvány, Károlyi-kastély

Kapcsolat

Cím.: 3993 Füzérradvány, gróf Károlyi Ede út 1.

A kastély gyönyörű angolparkja a felújítás ideje alatt vezetett parktúrákkal  (hétfőtől péntekig 11 és 15 órakor, egyéb időpontban előzetes bejelentkezés alapján 06/70/902-3212) és egyéni látogatási lehetőséggel is várja vendégeit.
Az apartmanházak továbbra is egész évben várják a feltöltődésre vágyó vendégeket Borsod-Abaúj-Zemplén megye legszebb természeti környezetében.

történet

A kastélyt övező különleges klímájú és hangulatú, megújult történeti kert sétányaival, a patakokon átívelő hidakkal, halastóval, platánjaival, terebélyes hársfáival, több törzsű tulipánfájával, piramistölgyeivel ejti ámulatba a sétálókat. A parkban akár többórás sétára is indulhatunk anélkül, hogy egy útszakaszt kétszer is érintenénk. A park kastély körüli területét a 19. század közepén ültették. Ebből az időből való a patak partján álló két óriási platánfa is, amelyek az ország legnagyobb példányai közé tartoznak. A park külső, erdészeti kezelésben álló részét a 19-20. század fordulóján ültették be változatos összetételű fenyőcsoportokkal. A déli homlokzat előtt ekkor készült a teraszos franciakert, ahonnan csodálatos panoráma tárul a látogatók elé. A faóriásokban gazdag és nagyvonalúan elrendezett park páratlan élményt nyújt. Az apartman házak szállóvendégei nyáron, a Szent Iván-nap körüli éjszakákon a szentjánosbogarak rajzásában, évszakoktól függetlenül pedig a mókusok játékában gyönyörködhetnek.