Dég - Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. | NÖF

Dég, Festetics-kastély

A kastély felújítása miatt jelenleg csak a kastélypark látogatható.

KAPCSOLAT

8135 Dég, Hunyadi út 11.

NYITVA TARTÁS

A kastély felújítási munkálatok miatt jelenleg nem látogatható. Magyarország legnagyobb angolparkja, a Szerpetin-tórendszer, a sírdomb körüli tó, valamint a tavakon átvezető gyalogoshidak a felújítás ideje alatt is zavartalanul látogathatóak. A dégi kastélypark  várja vendégeit szeretettel  egységesen 500 Ft/fő áron, keddtől vasárnapig 10-18 óráig. A látogatás 6 éves kor alatt ingyenes. (parktúra vezetés nem tartozik a szolgáltatáshoz.) A kastélypark nem muzeális kiállítóhely, a korm.rendelet által elrendelt kedvezmények a park területén nem érvényesek. 

történet

A dégi Festetics-kastély hazánk jelentős klasszicista együttese, egyben egyik legkorábbi klasszicista kastélyunk. Portikuszos középrésze nagyon hasonló a budapesti Nemzeti Múzeuméhoz. A hasonlóság persze nem véletlen, hiszen mindkettőt – és a kastélyhoz tartozó narancsházat is – Pollack Mihály tervezte.
A kastély előtt terül el Magyarország egyik legnagyobb angolparkja, amely akkora, mint a Central Park. A parkban ősfák és növényritkaságok láthatók. A kastély és a festői angolpark népszerű filmforgatási helyszín. Itt forgatták többek között a Kincsem című magyar kalandfilm több jelentét is.