Dég - Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. | NÖF

Dég, Festetics-kastély

Hazánk egyik legkorábbi, impozáns klasszicista kastélyát Pollack Mihály tervezte. Az épülethez tartozó lenyűgöző szépségű park hazánk legnagyobb angolkertje. Három vízfolyás felduzzasztásával mintegy 2 km hosszúságban alakították ki területén az úgynevezett szerpentin-tavat. A tórendszer központi szigetén áll a park egyik jellegzetessége, a vörös téglás Hollandi-ház, amely a kastélypark leghosszabb hídján át megközelíthető. A dégi Festetics-kastély parkjában többórás sétára is indulhat a látogató.

KAPCSOLAT

Cím: 8135 Dég, Hunyadi János utca 11

E-mail: degikastely@nofnkft.hu

 

Bővebb információért kérjük látogassa meg a kastély weboldalát:

Nyitvatartás

Magyarország legnagyobb angolparkja, a Szerpetin-tórendszer, a sírdomb körüli tó, valamint a tavakon átvezető gyalogoshidak a kastély nyitvatartási idejében látogathatóak. 

 

Nyári nyitvatartás:
április 01. – október 31.
kedd – vasárnap
10.00-18.00

 

Téli nyitvatartás:
november 01.- március 31.
kedd – vasárnap
10.00-17.00

 

Jegyárak

Park jegy: 1 000 Ft/fő

6 éven aluliaknak ingyenes a belépés.

helyi lakosoknak: (lakcímkártyával ingyenesen látogatható)

 

 

Kajla kedvezmény!

Itt kaphatsz pecsétet, ha felmutatod kajla útleveled! Részletes információk: www.kajla.hu weboldalon!

Megközelíthetőség

Dég a 64-es főút mellett fekszik, a Tolna megyei Simontornyáról 16 km, míg Enyingtől szintén 16 km-re található. Az M 7 autópályáról Lepsénynél jövünk le, majd a 7-es úton jobbra fordulva, a körforgalomnál térünk rá az Enyingen keresztülvezető 64-es főútra.

 

látnivalók a környéken
  • Ozora, Pipo várkastély
  • Soponya, Zichy-kastély
  • Simontornyai vár
  • Mátyásdomb, Lonkay-kastély
  • Iregszemcse, Viczay-kastély
történet

A dégi Festetics-kastély hazánk jelentős klasszicista együttese, egyben egyik legkorábbi klasszicista kastélyunk. Portikuszos középrésze nagyon hasonló a budapesti Nemzeti Múzeuméhoz. A hasonlóság persze nem véletlen, hiszen mindkettőt – és a kastélyhoz tartozó narancsházat is – Pollack Mihály tervezte.
A kastély előtt terül el Magyarország egyik legnagyobb angolparkja, amely akkora, mint a Central Park. A parkban ősfák és növényritkaságok láthatók. A kastély és a festői angolpark népszerű filmforgatási helyszín. Itt forgatták többek között a Kincsem című magyar kalandfilm több jelentét is.